Translations:The Hacked Orchestra @ Muziekgebouw aan 't IJ/22/nl

From Hackers & Designers

Foto's!

Workshopdeelnemers zitten aan een tafel in de workshopruimte met computers, luidsprekers en andere elektronische componenten ervoor. Glimlachend zetten ze de componenten in elkaar.
Workshopdeelnemers zitten aan een tafel in de workshopruimte met computers, luidsprekers en andere elektronische componenten ervoor. Ze zijn de componenten aan het monteren. De componentopstelling lijkt een metalen kom te zijn met een contactmicrofoon erop vastgeklemd, verbonden via een koptelefoonaansluiting als audio-ingang op een Teensy-bord. Deze borden gebruiken op hun beurt waarden die worden geleverd door knoppen en schakelaars die erop zijn aangesloten om elektronische geluiden te produceren die door een luidspreker worden gespeeld.

Beeldbeschrijving: Workshopdeelnemers zitten aan een tafel in de workshopruimte met computers, luidsprekers en andere elektronische componenten ervoor. Ze zijn de componenten aan het monteren. De componentopstelling lijkt een metalen kom te zijn met een contactmicrofoon erop vastgeklemd, verbonden via een koptelefoonaansluiting als audio-ingang op een Teensy-bord. Deze borden gebruiken op hun beurt waarden die worden geleverd door knoppen en schakelaars die erop zijn aangesloten om elektronische geluiden te produceren die door een luidspreker worden gespeeld.

Een zelfgemaakt elektronisch muziekinstrument staat op een tafel naast een computer en een paar andere elektronische apparaten. Twee handen manipuleren actief de elektronische stroom in het apparaat met zowel een potentiometer als een schakelaar aangesloten op het broodbord. Een luidspreker zendt (hopelijk) het gegenereerde elektronische geluid uit. Op de voorgrond staat een Zoom-audiorecorder gericht op deze opstelling, die de geluidsuitvoer vastlegt.
Een zelfgemaakt elektronisch muziekinstrument staat op een tafel naast een computer en een paar andere elektronische apparaten. Twee handen manipuleren actief de elektronische stroom in het apparaat met zowel een potentiometer als een schakelaar aangesloten op het broodbord. Een luidspreker zendt (hopelijk) het gegenereerde elektronische geluid uit. Op de voorgrond staat een Zoom-audiorecorder gericht op deze opstelling, die de geluidsuitvoer vastlegt.

Beeldbeschrijving: Een zelfgemaakt elektronisch muziekinstrument staat op een tafel naast een computer en een paar andere elektronische apparaten. Twee handen manipuleren actief de elektronische stroom in het apparaat met zowel een potentiometer als een schakelaar aangesloten op het breadboard. Een luidspreker zendt (hopelijk) het gegenereerde elektronische geluid uit. Op de voorgrond staat een Zoom-audiorecorder die op deze opstelling is gericht en de geluidsuitvoer vastlegt. Een hand houdt een contactmicrofoon tegen een metalen paal, met de royale hulp van roze pluizig draad om het op de plaats te houden. Een andere hand houdt een uitgerolde tiewrap vast en lijkt daarmee de paal te strelen. Deze actie zou trillingen in de paal moeten genereren die op hun beurt door de contactmicrofoon zouden worden opgepikt en in elektronische geluiden zouden worden omgezet. Afbeeldingsbeschrijving: Een hand houdt een contactmicrofoon vlak tegen een metalen paal, met behulp van roze pluizig draad om het op de plaats te houden. Een andere hand houdt een uitgerolde tiewrap vast en lijkt daarmee de paal te strelen. Deze actie zou trillingen in de paal moeten genereren die op hun beurt door de contactmicrofoon zouden worden opgepikt en omgezet in elektronische geluiden.

H&D workshopbegeleiders zitten op een podium aan het einde van de workshop en demonstreren een van de elektronische instrumenten die gedurende de dag door de deelnemers van de workshop zijn gebouwd. Niet zichtbaar in het kader zijn de toeschouwers van deze demonstratie: burgers, projectpartners en financiers. De demonstratie was niet succesvol omdat het apparaat stil bleef.
H&D workshopleiders zitten op een podium aan het einde van de workshop en demonstreren een van de elektronische instrumenten die gedurende de dag door workshopdeelnemers zijn gebouwd. Niet zichtbaar in het kader zijn de toeschouwers van deze demonstratie: burgers, projectpartners en financiers. De demonstratie was niet succesvol omdat het apparaat stil bleef.

Beeldbeschrijving: De facilitators van de H&D-workshop zitten aan het einde van de workshop op een podium en demonstreren een van de elektronische instrumenten die gedurende de dag door de deelnemers aan de workshop zijn gebouwd. Niet zichtbaar in het kader zijn de toeschouwers van deze demonstratie: burgers, projectpartners en financiers. De demonstratie was niet succesvol omdat het apparaat stil bleef.