SoundLAB Special x Gehackte Orkest @ Muziekgebouw aan ’t IJ

From Hackers & Designers
This page is a translated version of the page SoundLAB Special x Hacked Orchestra @ Muziekgebouw aan ’t IJ and the translation is 100% complete.
Other languages:


SoundLAB Special x Hacked Orchestra @ Muziekgebouw aan ’t IJ/nl
Name SoundLAB Special x Hacked Orchestra @ Muziekgebouw aan ’t IJ
Location Muziekgebouw aan 't Ij
Date 2023/11/12
Time 15:00 – 17:30
PeopleOrganisations SoundLAB, Ghenwa Noiré, Sonic Acts, Görkem Arıkan, Hackers & Designers
Type Meetup
Web No
Print No

Op zondag 12 november keert Hackers & Designers terug naar Muziekgebouw aan 't IJ voor meer sonische dialoog met behulp van SoundLAB's buitengewone elektro-akoestische instrumentencollectie en geluidsparasieten ontwikkeld door H&D: https://www.muziekgebouw.nl/nl/pQoxDSw/wat- is-soundlab

Drie mensen zitten op de vloer en kijken naar de persoon die elektronische prototypes met veel draden manipuleert.
Drie mensen zitten op de vloer en kijken naar de persoon die elektronische prototypes met veel draden manipuleert.

Beeldbeschrijving: Drie mensen zitten op de grond en kijken naar de persoon die elektronische prototypes met veel draden manipuleert. ​

Deze keer trappen we zondagmiddag af met een show-and-tell van geluidskunstenaar en muziektechnoloog Arıkan. We zullen ook enkele resultaten delen van het project Hacked Orchestra waar we samen met Noiré aan hebben gewerkt: waar we geluidsparasitaire instrumenten hebben ontwikkeld om te onderzoeken hoe we verbinding kunnen maken en bij elkaar kunnen blijven door middel van lawaai en sonische dialoog. SoundLAB-docenten laten je vervolgens kennismaken met hun instrumentencollectie en begeleiden ons naar een gezamenlijke collectieve jam. Mis het niet!

Locatie

Het evenement wordt gehouden in de Atriumzaal in het Muziekgebouw aan 't IJ, Piet Heinkade 1, 1019BR Amsterdam.

Deuren gaan om 14.45 open. We kunnen 20 tot 25 mensen hosten zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen aan de jam. Entree is € 5,00 en kan aan de deur zowel contant als met de kaart betaald worden

Aanmelden

Meld u aan door een e-mail te sturen via deze link en de lege velden in te vullen.

Gastsprekers

Görkem Arıkan staat achter een tafel met een computer erop. Er zijn meerdere elektronische apparaten op de computer aangesloten. Zijn hand ligt op de computer. Hij is schijnbaar midden in een optreden. Om hem heen en op de achtergrond staat een publiek van mensen die staan ​​te kijken.
Görkem Arıkan staat achter een tafel met een computer erop. Er zijn meerdere elektronische apparaten op de computer aangesloten. Zijn hand ligt op de computer. Hij is schijnbaar midden in een optreden. Om hem heen en op de achtergrond staat een publiek van mensen die staan ​​te kijken.

Beeldbeschrijving: Görkem Arıkan staat achter een tafel met een computer erop. Er zijn meerdere elektronische apparaten op de computer aangesloten. Zijn hand ligt op de computer. Hij is schijnbaar midden in een optreden. Om hem heen en op de achtergrond staat een publiek van mensen die staan ​​te kijken.

Görkem Arıkan is geluidskunstenaar en performer, muziektechnoloog bij SoundLAB, Muziekgebouw Amsterdam, en mede-oprichter van het non-profit experimentele muziekcollectief A.I.D. Hij studeerde af aan het Instruments and Interfaces-programma van STEIM en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij ARMonic ontwikkelde, een elektro-akoestisch muzieksysteem met gebaren dat bestaat uit draagbare D.I.Y. sensoren en elektronica. Als onderzoeksmedewerker Sonologie leverde zijn onderzoek Singing Sparks op, een project over geluid en luisteren bij automonteurs, resulterend in een documentaire en een geluidsinstallatie gemaakt van automotoronderdelen. https://gorkemarikan.com/

Informatie over toegankelijkheid

Zowel de workshopruimte als de Atriumzaal zijn rolstoeltoegankelijk. Het gebouw beschikt over een loopbrug die behoorlijk steil is, je kunt het gebouw ook vanaf de begane grond betreden en een lift nemen naar de Atriumzaal.

Het gebouw beschikt over een rolstoelvriendelijke lift en toilet. Er zijn toegankelijke (betaalde) parkeerplaatsen onder het gebouw, in de Piet Hein parking. Het workshopgedeelte van het evenement zal voornamelijk in het Engels plaatsvinden, maar we kunnen ook faciliteren in het Nederlands, Arabisch en Frans. Dit zal een luidruchtige workshop zijn, dus het nemen van pauzes en naar buiten gaan wanneer dat nodig is, wordt aangemoedigd! Het gastprogramma, hoewel minder spraakmakend, zal in het Engels worden gehouden.

Als u toegangsbehoeften heeft die hier niet worden behandeld, laat het ons dan weten via e-mail. Vertel ons wat je nodig hebt om deel te nemen. Wij willen drempels verlagen!

Gedragscode

We vragen deelnemers aan onze workshops om de H&D Gedragscode te lezen voordat ze het evenement bijwonen. Als u gedrag constateert of tegenkomt dat in strijd is met de CoC, neem dan contact op met Karl via e-mail (karl@hackersanddesigners.nl) of telefoonnummer: +31 6 40433749. Tenzij u uitdrukkelijk anders vraagt, wordt uw melding anoniem verwerkt.

Foto's!

Workshopfacilitators Karl & Ghenwa presenteren en demonstreren de speciaal gebouwde "Sonic Parasites" die zijn ontwikkeld tijdens het een jaar durende Hacked Orchestra-project.
Workshopleiders Karl & Ghenwa presenteren en demonstreren de speciaal gebouwde "Sonic Parasites" die zijn ontwikkeld tijdens het een jaar durende Hacked Orchestra-project.

Beeldbeschrijving: Workshopleiders Karl & Ghenwa presenteren en demonstreren de speciaal gebouwde "Sonic Parasites" die zijn ontwikkeld tijdens het een jaar durende Hacked Orchestra-project.

Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden stemmen en spelen met de speciaal gebouwde instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte.
Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden stemmen en spelen met de speciaal gebouwde instrumenten instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte.

Beeldbeschrijving: Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden stemmen en spelen met de speciaal gebouwde instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte. alt=Kunstenaar en technologen Görkem Arıkan staat op het podium en presenteert een diavoorstelling over zijn praktijk.|thumb|Kunstenaar en technologen Görkem Arıkan staat op het podium en presenteert een diavoorstelling over zijn praktijk. Beeldbeschrijving: Kunstenaar en technoloog Görkem Arıkan staat op het podium en presenteert een diavoorstelling over zijn praktijk.

Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden stemmen en spelen met de speciaal gebouwde instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte.
Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden spelen met en stemmen de speciaal gebouwde instrumenten instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte.

Beeldbeschrijving: Workshopdeelnemers van verschillende leeftijden stemmen en spelen met de speciaal gebouwde instrumenten van SoundLAB in een geluidsgeïsoleerde glazen ruimte.

Dank

We willen graag onze partners Sonic Acts, Muziekgebouw en SoundLAB en al onze genodigden bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement.

De omslagafbeelding bovenaan deze pagina is gemaakt tijdens een eerdere workshop die we hebben georganiseerd voor het Hacked Orchestra-project.

Loes Bogers van Hackers & Designers maakte de fotodocumentatie voor het evenement.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Stimuleringsfonds.