Zelf-georganiseerd: Het doorbreken van de organigram

From Hackers & Designers
This page is a translated version of the page Self-organized: Breaking the Organigram and the translation is 100% complete.
Other languages:


Self-organized: Breaking the Organigram/nl
Name Self-organized: Breaking the Organigram
Location H&D Studio
Date 2024/06/28
Time 17:00-19:30
PeopleOrganisations not/nowhere, Taylor Le Melle, Art City NDSM, Sarah Payton
Type Meetup
Web Yes
Print No

Een meet-up serie over zelforganisatie

We nodigen je uit voor de eerste van een reeks informele [re]work sessies die onderzoeken hoe zelfgeorganiseerde gemeenschappen betrokken zijn bij cultureel werk zichzelf blijven ontwikkelen en in stand houden. We zijn vooral geïnteresseerd om samen de tools en infrastructuren die ons collectieve werk mogelijk maken en/of belemmeren te verkennen.

De drie thematische [re]work sessies zijn grofweg gewijd aan {(1)} administratie van zorg gerelateerd aan verschillende coöperatieve modellen, {(2)} intersectionele inspecties van [digitale] infrastructurele arbeidsorganisatie en {(3)} ontwikkeling van voorwaarden en condities voor alternatieve economieën.

ID: Een verwrongen rasterachtige structuur waarbinnen verschillende verwrongen diagrammen ruimtelijk zijn georganiseerd. The diagrams contain white and black dots of different sizes, and light yellow boxes. De rasterstructuur is wit tegen een blauwe achtergrond. ID: Een verwrongen rasterachtige structuur waarin een organigram is ingebed. Het bevat witte en zwarte stippen van verschillende grootte en lichtgele vakjes. De rasterstructuur is wit tegen een blauwe achtergrond.


[Re]werk sessie {(1)}: Het doorbreken van de Organigram

Voor de komende sessie zullen we worden bijgestaan door Taylor Le Melle van not/nowhere, een kunstenaarscoöperatie die workshops, screenings, tentoonstellingen en andere evenementen programmeert en Sarah Payton die kunstenaar en community organizer is bij Art City NDSM in Amsterdam.

Samen verkennen we de gesitueerdheid van verschillende gedecentraliseerde organisatiepraktijken, hun onderlinge afhankelijkheid aan de hand van persoonlijke ervaringen, benaderingen en modaliteiten van deelnemers binnen/als collectieven en zelforganisaties. Door middel van praktische oefeningen zullen we ons verschillende manieren voorstellen om arbeid, zorg en infrastructuur te configureren die gemeenschappen voeden en verwante netwerken versterken.

RSVP: Als je in een collectief werkt en casussen hebt die je in de discussie wilt inbrengen, horen we het graag. Voeg deze dan toe in je rsvp

Gasten

Taylor Le Melle

...werkt als curator (of zoiets) en zeker als schrijver van antemoderne en antimoderne kritiek; off-kilter catalogus essays en fictie van het artistieke subgenre type; als redacteur en uitgever van verschillende bundels science fantasy, theorie en poëzie; als onderzoeker van planten, eigendom en fysieke ervaring - lichamen, het sociale soort met tegenzin en het vlees soort met enthousiasme - het cultiveren van perceptie en proprioceptie door zelfexperimenteren.

...is een van de co-directeuren van de in Londen gevestigde arbeiderscoöperatie not/nowhere, die zich voornamelijk bezighoudt met het opbouwen van een rechtvaardige infrastructuur voor artistieke praktijken via de circulatie en distributie van 8mm en 16mm bewegende beeldformaten.

Eerdere presentaties zijn onder andere: Deviant Research, Van Abbe Museum (cur. Yolande van der Heide, N Aikens); Research Fellowship (org. F Dodzan/ A Groten), Sandberg Instituut; Amant Foundation Residency, Brooklyn (cur. J Berrios); Text Exercises, Felix Gaudlitz, Wenen (cur. Richard Birkett); Wysing Arts Centre, Cambridge (cur. A. Sandhu).

Recent geschreven: Anthea Hamilton: Mash Up, Triangle Books; Otobong Nkanga: Unearthed, Kunsthaus Bregenz; Renee Green: Inevitable Distances, Hatje Cantz; DNA6: Carrier Bag Fiction, Spector.

Recensies voor Tangents.art. Komende schrijfworkshop bij not-nowhere.org 17.00, 19 juni, Londen


Sarah Payton

Sarah Payton (Detroit, 1967) is kunstenaar, cultureel producent en community organizer. Ze is (mede)initiatiefnemer van de jaarlijkse NDSM OPEN, initiatiefnemer en redacteur van de kunstenaarskrant NDSM OPEN en medeoprichter van het initiatief Kunststad NDSM. Momenteel is ze voorzitter van het bestuur van de Huurdersvereniging de Toekomst, en is ze lid van de gekozen Loodsraad van Stichting Kinetisch Noord die eigenaar en beheerder is van de NDSM Loods. Van 2020-2022 vervulde ze de tijdelijke functie van Community Organizer voor de Huurdersvereniging.

http://www.sarah-payton.com

Planning

17.00 Walk-in

17.15 Welkom door H&D

17.25 Introductie ronde

17.40 Introductie Taylor Le Melle (not/nowhere) en Sarah Payton (Art City NDSM)

18.00 Oefening Doorbreken van de Organigram

18.30 Pauze

18.45 Oefening: shaduw organiseren

19.15 Herintroductie


19.30 Drinks


  • Spoken language at the event will be English.
  • Before joining make sure to carefully read the H&D Code of Conduct.