Open Call! HDSA2021: Hello World?

From Hackers & Designers
This page is a translated version of the page Open Call! HDSA2021: Hello World? and the translation is 100% complete.
Other languages:
Open Call! HDSA2021: Hello World?/nl
Name Open Call! HDSA2021: Hello World?
Location Amsterdam, Harare, Pittsburgh, Vienna
Date 2021/06/25
Time [[]]
PeopleOrganisations Prototype PGH, Mz* Baltazar’s Lab, Bongani Ricky Masuku, Hackers & Designers, Varia, Relearn
Type HDSA2021
Web Yes
Print No

Hdsa2021.png

HDSA2021 zal plaats vinden op 19-25 juli, 2021 in vier verschillende steden!

Ben je op zoek naar ruimte en gelegenheid voor samen leren en afleren, 'hands-on' experimenteren, hacken & ontwerpen, uitwisseling met collega's? Denk je door te maken? Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen en interdisciplinaire samenwerking? Sluit je aan bij een van de HDSA-nodes!

Doe mee aan de 7e editie van de Hackers & Designers Summer Academy, - dit jaar bestaande uit een gedistribueerd workshopprogramma van een week dat plaatsvindt in Amsterdam, Harare, Pittsburgh en Wenen. Als deelnemer aan de HDSA2021 kun je je aansluiten bij een van de locaties (nodes). Alle nodes zullen - op hun eigen manier - hetzelfde workshopprogramma faciliteren. Er zullen momenten zijn waarop alle nodes met elkaar in verbinding staan en er zullen momenten zijn waarop we de workshops asynchroon volgen. Deze editie is een experiment in gedecentraliseerde organisatie en streeft ernaar om de verschillende nodes met elkaar te verbinden en tegelijkertijd gebruik te maken van de verschillende lokale contexten.

Thematisch kader

HDSA2021: Hello World? is gewijd aan het verkennen van open-source tools, infrastructuren en samenwerkingsprincipes die zich richten op collectieve gedecentraliseerde organisatie, zoals het schrijven van documenten, content-management, het bouwen en onderhouden van infrastructuren, messaging, het gezamenlijk maken van spreadsheets, streaming en broadcasting. We zijn geïnteresseerd in een artistieke, programmatische en ontwerpmatige verkenning van alternatieve gereedschappen - en dagen ze uit in termen van duurzaamheid, toegankelijkheid, openheid en creatieve output. We zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden van onbedoeld gebruik en de mate van agency en eigendom die aan de gebruiker wordt toegekend.

Laten we de tools die we gebruiken en bouwen opnieuw bekijken en heroverwegen door middel van open processen en samenwerking. Door ons te verbinden met andere zelfgeorganiseerde gemeenschappen willen we inzichten uitwisselen over de verschillende eigenzinnige gereedschaps-ecologieën, hun creatieve mogelijkheden en de contextspecifieke sociale codes en praktijken onderzoeken die betrokken zijn bij collectieve organisatie.

We nodigen creatieve beoefenaars die geïnteresseerd zijn in het kritisch en praktisch omgaan met technologie uit om samen met ons na te denken over gedistribueerde organisatiepraktijken en deze opnieuw vorm te geven. Of het nu gaat om ontwerpers, kunstenaars, programmeurs, systeembeheerders of ongehoorzame 'gebruikers' van technologie - we nodigen de H&D gemeenschap en het bredere publiek uit om samen te leren over technische infrastructuren op experimentele en praktische manieren.

=Hoe werkt de gedistribueerde HDSA?

  • Het 1 week durende workshopprogramma (HDSA) vindt plaats op verschillende locaties (nodes): Hackers & Designers en Varia in Amsterdam, Bongani Ricky Masuku in Harare, Prototype PGH in Pittsburgh, Mz* Baltazar's Lab in Wenen.
  • Elk knooppunt kan een groep van 10-15 deelnemers faciliteren.
  • De verschillende knooppunten zorgen voor een veilige leeromgeving die rekening houdt met verschillende kennisniveaus en de huidige COVID-beperkingen op hun respectievelijke locaties.
  • Tijdens de HDSA zijn er momenten waarop je samenwerkt met je knooppunt en andere momenten waarop alle knooppunten verbinden, uitwisselen en synchroniseren.
  • Het HDSA workshop programma bestaat uit 5 'workshop scripts' - workshops voorbereid door de verschillende HDSA nodes. Je kunt alle workshops op de verschillende locaties zowel synchroon als asynchroon volgen.
  • Alle workshops houden rekening met verschillende vaardigheidsniveaus en achtergronden. Extra ondersteuning wordt geboden door de respectievelijke knooppunten.
  • Deelname is gratis. Donaties aan de verschillende knooppunten zijn welkom. Extra materiaalkosten, dagelijkse lunches zijn voor rekening van de deelnemers.

~Bekijk het programma hier~

How to participate?

>> SCHRIJF JE IN <<

  • Deadline voor aanmelding 25 juni 2022
  • Er is een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar per knooppunt.
  • Het kan dus zijn dat we een selectie moeten maken. Je hoort uiterlijk 2 juli van ons