Creatieve Code Workshop

From Hackers & Designers
This page is a translated version of the page Creatieve Code Workshop and the translation is 100% complete.
Creatieve Code Workshop/nl
Name Creatieve Code Workshop
Location Het Wilde Weg
Date 2024/07/21
Time 11:00—17:00
PeopleOrganisations de Creative Code, MU
Type HDSC2024
Web Yes
Print No
Other languages:

MU Animation Portrait.png

MU's online platform de Creative Code is een plek waar je educatief materiaal, workshops en kunstinstallaties kunt vinden die MU de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. MU en andere makers en organisaties delen hier allerlei activiteiten om zelf te ontdekken. Tijdens de workshop dag kun je een paar van MU's leukste workshops uitproberen onder leiding van Ayke Walther, of lekker zelf aan de slag gaan activiteiten die je op eigen houtje kunt doen.

Meer info: https://www.decreatievecode.nl/

11.00~13.00u - 3D Animatie Workshop (POST NEON x MU, Post Schooling)

Pixar-films en games als Fortnite lijken bijna magisch. Maar wist je dat je met MU je eigen digitale wezens en werelden kunt maken? Tijdens deze inloopworkshop breng je je eigen wezens tot leven met digitale 3D-animatie. POST NEON is de creatieve ontwerpstudio uit Amsterdam die deze workshop samen met MU heeft ontwikkeld. Hun installatie Generation XYZ was te zien op verschillende festivals en scholen. Met hun project POST SCHOOL willen ze zoveel mogelijk jongeren kennis laten maken met 3D-design en -animatie.

Zie ook: https://www.postschooling.com/monsters

Breng een laptop mee om mee te doen aan de workshop!

14.00~17.00u - Computer Por[traits]workshop

Deze workshop gaat over portretten, computers en gezichtsherkenning. Verschillende kunstenaars bij MU werken hiermee. Op internet laten we allerlei stukjes informatie over onszelf achter. Dat noemen we ook wel "data". Kunnen we met de data van een ander een portret maken? Hoe zou dat eruit zien? Maak een zelfgemaakt Computer POR[TRAIT].

In het tweede deel van de workshop gaan we onderzoeken hoe (goed?) de computer gezichten kan herkennen. Bij computers werkt dat op een heel andere manier dan bij mensen. Kun jij een slimme computer voor de gek houden door gezichten van klei te maken?

En meer!

Even genoeg geworkshopt? Rust even uit en bekijk de video van het project Manic Accuracy van Simone N. Niquille of maak Pixel Selfies van strijkkralen.