Workshop & bezoek MU Hybrid Art House, Eindhoven

From Hackers & Designers
This page is a translated version of the page Workshop and exhibition visit MU Hybrid Art House, Eindhoven and the translation is 100% complete.
Workshop and exhibition visit MU Hybrid Art House, Eindhoven/nl
Name Workshop and exhibition visit MU Hybrid Art House, Eindhoven
Location MU Hyprid Art House
Date 2024/07/18
Time 10:00—12:30
PeopleOrganisations Hackers & Designers, MU
Type HDSC2024
Web Yes
Print No

MU ExhibitionTour.png

Other languages:

Let op: je kunt met ons meereizen vanaf camping het Wilde Weg, of we zien elkaar bij MU!

Hulda, Lilli & The Roach door Maija Tammi

Ze heten Hulda & Lilli, en alleen al door ze een naam te geven lijkt het of je ze kent. Hulda & Lilli zijn een kameleon en een sprinkhaan in een visueel verhaal van de Finse kunstenaar Maija Tammi. Hoe kunnen we ons verplaatsen in niet-menselijke dieren? In Maija's tweede werk On The Third Day maak je kennis met een bedwelmde kakkerlak. Hij wordt  wakker in een donkere grot en weet niet hoe hij daar is gekomen. En wat is dat groeiende ding tussen zijn poten? De kakkerlak heeft drie dagen om erachter te komen...

Kunst en wetenschap, natuur en cultuur, verhalen vertellen en onderzoek komen allemaal samen in het werk van Maija. 

Lees meer: https://www.mu.nl/en/exhibitions/hulda-lilli-the-roach-by-maija-tammi

Transmission door Touki Delphine

Ver weg van het lawaai van de mensen en hun technologie, bestaat een ondergrondse wereld vol leven. Een wereld waar planten, organismen en schimmels ongestoord fluisteren in hun eigen taal.

Touki Delphine is een groep kunstenaars uit Amsterdam. Ze geloven dat mensen veel kunnen leren als ze naar dit ondergrondse leven zouden luisteren. Met hun installatie TRANSMISSION ervaar je dit mysterieuze ondergrondse netwerk op verrassende manieren. Zoemende remleidingen, sissende slangen en gloeiende reflectoren van het autokerkhof ... samen laten ze je het meest complexe natuurlijke systeem op aarde zien.

Bij MU is ook de korte documentaire The Underground Astronaut te zien. Filmmaker Marleine van der Werf laat zien hoe bioloog Toby Kiers planten en schimmels van over de hele wereld in kaart brengt om te begrijpen hoe ze samenwerken.

Lees meer: ​​https://www.mu.nl/en/exhibitions/transmission-by-touki-delphine