Het Verenigen van het Speculatieve

From Hackers & Designers
Revision as of 18:04, 20 December 2023 by Slvi.e (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Unionizing the Speculative/nl
Name Unionizing the Speculative
Location Sandberg Instituut
Date 2023/10/18
Time 17:00 – 20:00
PeopleOrganisations Noam Youngrak Son, Hackers & Designers, Platform BK
Type Meetup
Web No
Print No

Het Verenigen van het Speculatieve is een informele bijeenkomst die precaire culturele werkers uitnodigt wier waarde van arbeid waarschijnlijk op de proef zal worden gesteld onder de invloed van generatieve AI. Deelnemers verkennen de collectieve strategie van belangenbehartiging via Speculooskoekjes met door AI gegenereerde afbeeldingen.

IG format.jpg

Hoe kunnen creatieve werknemers samenwerken met generatieve AI? Hoe kunnen wij als creatieve werkers verantwoording afleggen aan AI-geleide automatisering? Hoe hebben linotype en personal computers de ondergang veroorzaakt van de International Typographical Union (ITU), die vroeger een van de meest invloedrijke vakbonden in de VS was? Wat is daarbij de rol en beperking van speculatie als strategie?

Deze workshop zal een direct antwoord zijn op deze urgente vragen. Met behulp van beeldgenererende AI Stable Diffusion genereren we afbeeldingen die worden gegraveerd in Speculoos-koekjes waarvan de naam zijn oorsprong deelt met het woord ‘speculeren’. De koekjes zullen dienen als een symbool van de speculatieve fondsenwerving om AI-arbeidsethiek te onderwijzen. Het doel van de workshop zal zijn om gezamenlijk te speculeren hoe dit fonds kan worden gebruikt en om campagnestrategieën te bedenken om de stem van creatieve werkers over de invloed van generatieve AI op onze laboratoriumomstandigheden te laten horen .

Tijd & Plaats

18 October 2023, 17.00-20.00

Sanberg Instituut, Fred. Roeskestraat 96, 1076 ED Amsterdam

Benthem Crouwel gebouw, derde verdieping, kleine auditorium

Aanmelden

Stuur een e-mail naar hinoamson(at)gmail(dot)com voor registratie.

Toegang/Toegankelijkheid

De workshop is gratis. Deelnemers worden aangemoedigd hun computers mee te nemen. Er is geen voorkennis over AI nodig, omdat we samen de casestudies doornemen. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is een toegankelijk toilet op de eerste verdieping. Er zal thee en koffie zijn.

Credit

Geconceptualiseerd door Noam Youngrak Son tijdens hun Dreaming Beyond AI Residency.

Workshop mede georganiseerd door Hackers & Designers en Platform BK